Kaip automatinė mėginių ėmimo ir stebėjimo stotelė MSX gali Jums padėti

Turinys:

  1. Neapibrėžta parametrų kontrolė.
  2. Greitas reagavimas į problemas.
  3. Sudėtingas parametrų analizės procesas.
  4. Sistemų suderinamumas.
  5. Išvada.

Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo įmonėms kasdien tenka susidurti su įvairiais iššūkiais, kurie kartais gali būti sudėtingi ir reikalauti efektyvių sprendimų. Nuo nuolatinio parametrų stebėjimo iki greito reagavimo į pokyčius – tai tik kelios iš problemų, su kuriomis susiduria šios įmonės. Šiame straipsnyje aptarsime pagrindinius iššūkius ir kaip automatinė vandens ir nuotekų mėginių ėmimo bei stebėjimo stotelė MSX gali padėti juos įveikti.

1. Neapibrėžta parametrų kontrolė

Vienas iš didžiausių iššūkių vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo įmonėms yra tikslus ir nuolatinis parametrų kontrolės poreikis. pH lygis, elektrinis laidumas, ištirpusio deguonies kiekis – šie parametrai nuolat kinta ir jų stebėjimas rankiniu būdu gali būti nepakankamai tikslus arba ilgai užtrukti.

Kaip MSX stotelė padeda. MSX stotelė naudoja pažangią technologiją, įskaitant elektrocheminius ir optinius jutiklius, kurie užtikrina tikslią ir nuolatinę parametrų stebėseną. Integruoti stiprintuvai ir temperatūros jutikliai suteikia patikimą matavimo tikslumą, o realiu laiku vykdomas duomenų stebėjimas per internetinę platformą leidžia nedelsiant reaguoti į bet kokius parametrų pokyčius.

2. Greitas reagavimas į problemas

Vandens ir nuotekų kokybės nukrypimai gali turėti rimtų pasekmių, įskaitant sveikatos pavojus ir reguliavimo pažeidimus. Todėl būtina turėti sistemą, kuri leistų greitai reaguoti į bet kokius parametrų viršijimus ar kitus incidentus.

Kaip MSX Stotelė padeda. GSM telemetrijos modemas leidžia nuotoliniu būdu stebėti parametrus ir gauti pranešimus apie viršytus leistinus nuotekų parametrus per SMS ar el. paštą. Automatinis mėginių ėmimas ir įtraukimas į išsamų cheminį tyrimą užtikrina, kad problema būtų greitai identifikuota ir sprendžiama.

3. Sudėtingas parametrų analizės procesas

Analizuojant vandens ar nuotekų parametrus, svarbu turėti galimybę gauti išsamią informaciją ir pateikti aiškias ataskaitas, kurios padėtų geriau suprasti situaciją ir priimti tinkamus sprendimus.

Kaip MSX Stotelė padeda: MSX stotelė siūlo lengvai kurti dienos ir mėnesio ataskaitas, naudojant sugeneruotą prisijungimo vardą ir slaptažodį. Tai užtikrina paprastumą analizuojant duomenis ir duomenų saugumą. Atasakitų generavimo  funkcija leidžia išsamiau analizuoti fizinius ir cheminius parametrus, padedant suprasti ilgalaikes tendencijas ir reikiamus patobulinimus.

4. Sistemų suderinamumas

Naudojant skirtingas technologijas ir matavimo prietaisus, gali kilti sudėtingumų dėl integracijos ir duomenų sinchronizavimo. Skirtingų gamintojų įranga gali būti nesuderinama tarpusavyje, todėl gali kilti problemų integruojant naujas technologijas su esamomis sistemomis.

Kaip MSX Stotelė padeda. MSX stotelė yra suintegruota su DIQ serijos siųstuvais, leidžiančiais nuolat stebėti ir sinchronizuoti įvairius parametrus, tokius kaip pH/ORP, O2, laidumas, drumstumas, dumblo tankis, NH4+, N02-, N03-, NOx, P04, ChDS, BDS, OWO, DOC, SAC, UVT, dumblo lygis. Vienu metu galima matyti iki 20 parametrų. Intuityvi programinė įranga ir didelis grafinis ekranas suteikia išsamų matavimo sistemos vaizdą. Tai palengvina duomenų valdymą ir užtikrina, kad visi matavimai būtų vienoje vietoje,  suderinti ir patikimi.

5. Išvados

Automatinė vandens ir nuotekų mėginių ėmimo bei stebėjimo stotelė MSX – tai moderni technologija, kuri padeda ne tik geriamojo vandens tiekėjams bei nuotekų valykloms, bet ir pramonės įmonėms nuolat stebėti vandens ir nuotekų kokybę.

Tai yra labai galingas ir išsamus sprendimas, kuris gali padėti įveikti daugumą techninių, operacinių ir reguliavimo iššūkių, su kuriais susiduria vandens tiekėjai ir nuotekų tvarkytojai. Naudojant šią sistemą, galima užtikrinti nuolatinį, tikslų ir patikimą vandens ir nuotekų kokybės stebėjimą, greitą reagavimą į bet kokius nukrypimus bei efektyvų duomenų valdymą ir analizę.